بهترین آنتی ویروس (بخش دوم )
پنجشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۱، ۰۳:۰۶ ب.ظ
ادامه ای از یاداشت " بهترین آنتی ویروس ( بخش اول ) "
آخرین ویرایش : 6 اردیبهشت 1391
کدام آنتی ویروسها در ایران پشتیبانی دارند ؟
تمام شرکتهایی که محصولاتشان در ایران قابل استفاده می باشد به کاربران ایرانی نیز خدمات پشتیبانی البته با کیفیتهای مختلف ارائه می دهند .
این موضوع ربطی به اینکه آن شرکت در ایران نماینده فروش دارد و یا نداشته باشد ، ندارد .
اگر منظور فروش و پشتیبانی در ایران است باید گفت اگر آن محصول در ایران توزیع کننده معتبر داشته باشد آن شرکت نیز بر روی مسائل کوچک می تواند خدمات پشتیبانی ارائه دهد .
درباره آنتی ویروس به طور کلی در صورت بروز مشکلات و یا اشکالات نرم افزاری ، شرکتهای فروشنده و گارانتی کننده کار خاصی نمی توانند انجام دهند و نهایتآ فقط موضوع را با گزارشات خاصی به اطلاع شرکت تولیدکننده محصول می رسانند .
وظیفه اصلی شرکتهای نماینده و فروشنده ، ارائه لایسنس و محصول معتبر به خریداران می باشد و البته حفظ لایسنس و جلوگیری از سرقت آن .
- آیا فقط باید محصول آنتی ویروس شرکتی را خریداری کنم که نام نماینده ایران دارد ؟
می توان گفت اولین تبلیغی که شرکتهای فروشنده آنتی ویروس دارند این است که نام آنها در فلان وب سایت درج شده است .
البته درج بودن نام شرکت در یک وب سایت می تواند در ظاهر تضمین بیشتری به خریدار بدهد که محصولات ارائه شده توسط آن شرکت معتبر بوده و آن شرکت توانایی انجام تعهدات در قبال مشتریان را دارند .
در نهایت باید گفت درج نام نماینده ایران تضمینی در کیفیت محصول و خدمات پشتیبانی ندارد و فقط جهت حمایت از نماینده و فروش بیشتر می باشد .
متاسفانه باید گفت در چندین مورد نمایندگانی که نامشان در وب سایت شرکتهای تولیدکننده درج شده ، اقدام به توزیع بسته های خالی و یا محصولات جعلی نمودند که باعث سلب اعتماد کاربران به این دسته از شرکتها شده است .
این اتفاق توسط فروشنده کسپرسکی افتاد و در نهایت امروز فروشندگان کسپرسکی کارت لایسنس را بر روی یا پشت بسته ضمیمه می کنند تا قابل مشاهده برای خریدار باشد .
همچنین برخی شرکتها به طور کلی نام نماینده در وب سایت خود درج نمی کنند . نمونه : بولگارد ، وب روت و ای اسکن .
- آیا سیستم عامل اپل مکینتاش نیاز به آنتی ویروس دارد ؟
بله - رایانه های اپل مکینتاش نیز مانند رایانه های ویندوزی به ویروس آلوده می شوند .
متاسفانه هنوز هستند برخی فروشندگان کامپیوترها و گوشی های اپل مکینتاش و یا استفاده کنندگان از محصولات شرکت اپل که به لزوم استفاده از آنتی ویروس بر روی تجهیزات اپل پی نبورده اند .
- من یک گوشی اندرویدی دارم ، آیا به آنتی ویروس نیاز دارد ؟
بله - امروزه همه سیستم عاملهای موبایل بجزء گوشی های جاوا جهت حفاظت در برابر حملات ویروسها به آنتی ویروس نیاز دارند .
مخصوصآ درباره گوشی ها و تبلتهای اندرویدی باید گفت از آنجا که رشد استفاده از تجهیزات اندرویدی بسیار سریع بوده توجه ویروس نویسان و هکرها به این سیستم عامل خاص بوده است .
خوشبختانه امروزه نرم افزارهای آنتی ویروس نه تنها کاربر را در برابر حملات ویروسها محافظت می کنند ، بلکه ویژگی های دیگری مانند رهگیری موبایل ، پشتیبان گیری از اطلاعات تماسها ، قفل گذاری از راه دور و کنترل موبایل از راه دور در اختیار کاربران قرار می دهند .
( جهت مشاهده مشخصات کامل محصولات موبایل سکیوریتی به وب سایتهای شرکتهای تولیدکننده مراجعه کنید . )
- آیا گوشی های موبایل سیمبین و بلک بری هم نیاز به آنتی ویروس دارند ؟
بله - امروزه همه سیستم عاملهای موبایل بجزء گوشی هایی که فقط جاوا می باشند جهت حفاظت در برابر ویروسها به آنتی ویروس نیاز دارند .
- چه سیستم عاملهایی نیاز به آنتی ویروس دارند ؟
امروزه به جرآت می توان گفت همه سیستم عاملها مورد هجوم ویروسها و هکرها هستند و نیاز به یک نرم افزار امنیتی ( آنتی ویروس ) جهت حفاظت از خود دارند .
- آیا سیستم عاملی وجود دارد که به ویروس آلوده نشود ؟
خیر - البته اگر برای سیستم عاملی آنتی ویروس وجود نداشته باشد ، به احتمال 99% هنوز آن سیستم عامل مورد هجوم ویروسها نبوده است .
- آیا از روی نتایج وب سایتهای مقایسه ای می توان آنتی ویروس خوبی انتخاب و خریداری نمود ؟
خیر - متاسفانه در 80% موارد نتایج وب سایتهای مقایسه ای مبهم بوده و قابل اعتماد نمی باشند .
همچنین بسیاری از موارد امنیتی توسط این وب سایتها مورد بررسی قرار نمی گیرد و یا نوع تست آنها دارای اشکال می باشد .
برای نمونه یکی از این وب سایتها یک رایانه را به ویروس آلوده می کند و سپس اقدام به نصب و آپدیت و ویروس یابی می کند .
در صورتی که این کار به طور کلی از پایه دچار اشکالات اساسی می باشد و آنتی ویروس حتمآ باید بر روی یک زیر ساخت پاک نصب شود .
شاید به همین دلیل است که همه شرکتهای تولیدکننده رایانه و نوت بوک حداقل با یکی از تولیدکنندگان آنتی ویروس قراردادهای همکاری داشته و یکی از محصولات آنها را به صورت آزمایشی ( تریال ) و پیش نصب ، بر روی رایانه نصب کرده و سورس فایل آن را بر روی CD های تجهیزات خود ارائه می دهند .
- نتایج کدام وب سایتهای مقایسه ای معتبر می باشد ؟
متاسفانه در 80% موارد نتایج وب سایتهای مقایسه ای مبهم بوده و قابل اعتماد نمی باشند .
- آیا اینکه فقط برای خرید آنتی ویروس هزینه پرداخت کنیم نشان دهنده معتبر بودن و اصل بودن آن آنتی ویروس می باشد ؟
خیر - متاسفانه همانطور که در پاسخ به یکی از سوالات بالا اشاره شد مواردی یافت شده که حتی فروشنده ای که نامش در وب سایت یک تولیدکننده آنتی ویروس بوده اقدام به توزیع لایسنسهای جعلی نموده است و یا بسته های فروخته شده توسط آن نماینده خالی و فاقد لایسنس بوده است.
همچنین برخی شرکتها لایسنسها را به صورت دوره ای به چند کاربر می فروشند که شرکتهایی که لایسنسهای آنها هر از چند گاهی بلاک می شود از آن جمله هستند . ( کلاهبرداری ) .
همچنین برخی افراد و شرکتها تلاش دارند تا محصولات ضد ویروس با پایین ترین قیمت از وب سایتهای اینترنتی و منابع غیر معتبر ( توزیع کنندگان غیر رسمی و غیر معتبر در خارج از ایران ) خریداری کنند که مشتریان این شرکتها نیز همواره دچار مشکل می شوند .
باید پذیرفت متاسفانه یافتن محصول و فروشنده معتبر کمی با دشواری همراه است .
- آیا فقط خرید و نصب آنتی ویروس مهم است و یا باید کارهای دیگری نیز قبل و پس از نصب آنتی ویروس انجام شود ؟
خیر - در بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش مواردی که کاربر باید پیش از نصب آنتی ویروس رعایت نماید به تفصیل بیان شده است .
همچنین باید گفت الارقم نصب آنتی ویروس ، کاربر باید هوشیار باشد.
برای مثال به وب سایتهایی که مشکوک و مشخص به آلودگی می باشند وارد نشوید ، ایمیلهایی که فرستنده نامشخص دارند را باز نکند و یا موارد مشکوک را پیش از مطالعه و یا اجرا کردن به یکی از شرکتهای امنیتی معتبر اطلاع دهید .
همچنین برخی کاربران بعد از نصب آنتی ویروس معتبر با مشکلاتی مواجه می شوند که نشان دهنده عدم کارائی مناسب آنتی ویروس است .
تجربه نشان داده است حدود 50 % این مشکلات به دلیل رعایت نکردن موارد پیش از نصب آنتی ویروس و آلوده بودن رایانه یا موبایل به ویروس پیش از نصب آنتی ویروس است .
- آیا آپدیت آفلاین قابل اعتماد و انجام است و در مورد همه محصولات ضد ویروس قابل انجام می باشد ؟
باید گفت آپدیت آفلاین فقط در مواردی که توسط همان کمپانی گفته شده باشد قابل انجام و معتبر می باشد ، پس باید در وب سایت همان شرکت تولیدکننده موضوع به طور واضح و مشخص با ذکر مدل و نام محصول ذکر شده باشد .
همچنین کاربر در نهایت باید برای ثبت و رجیستر محصول و همچنین دریافت بروزرسانی و آپدیت نهایی و استفاده از شبکه ابری ، به شبکه اینترنت ( Internet ) دسترسی داشته باشد .
در بسیاری از موارد آپدیت به صورت کاملا آنلاین از همان ابتدا به کاربران پیشنهاد می شود تا از صحت و سلامت آپدیت و بروزرسانی اطمینان حاصل شود .
- فایل نصب آنتی ویروس از کجا بدست بیاورم تا هم سالم و مورد اعتماد باشد و هم اینکه اصلی باشد ؟
متاسفانه امروزه اینترنت و بسیاری از CD ها و DVD ها حاوی سورس فایلهای جعلی و غیر معتبر می باشند و این موضوع کاربران را با مشکلات جدی روبرو نموده است .
برای مثال در یکی از موارد شخصی از شرکت مک آفی در دادگاه های آمریکا شکایت کرد . این شخص بعد از نصب آنتی ویروس به ظاهر مک آفی دچار مشکلات بسیاری شده بود .
بعد از بررسی ها مشخص شد که آن شخص از یک وب سایت غیر معتبر اقدام به دانلود نسخه جعلی آنتی ویروس با شکل و شمایل مک آفی نموده و مقصر خود آن شخص بوده که برای نصب آنتی ویروس از نسخه غیر معتبر و جعلی استفاده کرده است .
امروزه آنتی ویروسهای جعلی ( نرم افزارهای جعلی ) بسیاری با شکل و شمایل آنتی ویروسهای معتبر وجود دارند که روزانه هزاران کاربر نا آگاه آنها را نصب کرده وبا مشکلات جدی مواجه و رایانه و موبایل آنها به انواع محتلفی از ویروسها و تروجانها آلوده می شود .
در مورد آنتی ویروسهای رایگان نیز متاسفانه به همین شکل است و بسیاری از کاربران به اشتباه نسخه های غیر اصلی و جعلی به جای نسخه های اصلی و معتبر نصب می کنند و به دلیل ناآگاهی ، کامپیوتر و یا موبایلشان ( اطلاعاتشان ) را دچار مشکلات جدی می کنند .
مشکل دیگری که وجود دارد این است که کاربران اقدام به نصب نسخه های جعلی می کنند و در باره بد و یا خوب بودن محصولات یک شرکت تصمیم گیری می کنند .
مثال :
- آنتی ویروسهای شرکت Symantec سنگین هستند و قادر به شناسایی ویروسها نیستند .
100% افرادی که این حرف را می زنند اصلا تاکنون از نسخه های معتبر و اصلی محصولات نورتون Symantec و یا نسخه های تحت شبکه این شرکت استفاده نکرده و با نصب نسخه های جعلی و کرک شده انتظار دارند تا کارایی محصولات این شرکت را محک بزنند .که خوب نتیجه مشخص است.
پیشنهاد می کنیم جهت دسترسی و دانلود نسخه های اصلی و معتبر فایلهای نصب به بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش به نشانی www.DDN.ir و یا www.Durantash.com مراجعه نمائید .
- آیا اطلاعات ارائه شده توسط خود و یا نمایندگان شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس قابل اعتماد است ؟
پاسخ به این سوال باعث مشخص شدن بسیاری از مسائل می شود .
این موضوع تا حد بسیاری به اعتبار شرکت و مدیریت آن مربوط می شود .
در این میان به آمار شرکتهایی که به صورت سهامی عام می باشند بیشتر می توان اعتماد نمود تا شرکتهایی که به صورت خصوصی ( سهامی خاص ) مدیریت می شوند .
ولی هستند شرکتهای خصوصی که به جای اینکه آمار و اطلاعات اشتباهی ارائه دهند ، به طور کل اطلاعاتی منتشر نمی کنند و خوب این قابل قبول تر است تا اینکه اطلاعات دروغ و غلط به کاربران ارائه شود .
نمایندگان نیز همینطور هستند .
مثال 1 :
در سال 2009 مدیریت توزیع محصولات کسپرسکی در منطقه خاورمیانه تغییر کرد و شرکت پاکستانی تریلیوم اجازه فروش محصولات کسپرسکی در ایران را دریافت کرد .
شرکت دورانتاش نماینده شرکت تریلیوم در ایران آغاز به تبلیغات و فروش محصولات کسپرسکی از این توزیع کننده نمود .
در همان زمان وب سایت ایتنا با همکاری برخی از همکاران کسپرسکی در ایران ، موسسه دیده بان آی تی ( دفتر جعلی روابط عمومی کسپرسکی ) و شرکت اماراتی کامگارد خبری را به صورت تحلیل و گزارش منتشر نمودند .
در این گزارش آمده بود که لایسنسهای کسپرسکی صادر شده در پاکستان جعلی بوده و یا قابل استفاده در ایران نیستند .
خوب به نظر شما به همچین افراد و شرکتهایی با وجود نمایندگانی با این سابقه درخشان می توان اعتماد نمود ؟
خبرهای ایتنا در دیسنا
مثال 2 :
می توان گفت بیش از 80% فروش کسپرسکی در ایران بوده و به وسیله همین تبلیغات مسموم می باشد .
این شرکت حتی وب سایت دیگر مناطق خود را به دلیل سیاست هایش در ایران دست کاری می کند .
شرکت کامگارد برای مدت 3 سال متوالی پر فروش ترین توزیع کننده کسپرسکی شده است و این موضوع بیشتر ثابت می کند که این شرکت فروش خاصی در دیگر مناطق ندارد ، مخصوصآ با این سابقه درخشان در ارائه پشتیبانی و بلاک نمودند لایسنسها .
در سالهای 2010 و 2011 شرکت کسپرسکی بسیاری از همکاران تجاری و نمایندگان خود را از دست داد .
ولی جالب اینکه در همین سالها کسپرسکی با ارائه اطلاعات خلاف واقع هر سال رتبه خود را در گزارشات موسساتی مانند گارتنر افزایش داده است .
متاسفانه بسیاری از کاربران فقط به شکل درج شده در خبرها و گزارشات امثال موسسات گارتنر توجه دارند و به جملاتی که در متن گزارشات نوشته می شود توجه ندارند .
متنی با این مضمون :
مسئولیت صحت اطلاعات دریافت شده از شرکتهای خصوصی ( سهامی خاص ) با خود این شرکتها می باشد و گارتنر مسئولیتی در قبال ارائه اطلاعات اشتباه توسط این شرکتها ندارد .
همچنین اگر نام شرکتی در لیست و یا نمودار نیست دلیلش عدم ارائه اطلاعات توسط آن شرکت بوده است .
خوب حتمآ می گوئید همین که گزارش براساس آمار این شرکتها منتشر می شود نشانه تائید آمارها است . باید گفت کارشناسان موسساتی مانند گاتنر شاید فکر نمی کنند که روسها آدمهایی اینگونه باشند و به نوشتن همان جمله بسنده می کنند .
- آیا می توان بر روی یک کامپیوتر 2 ضد ویروس نصب نمود ؟
علاقه برخی از کاربران به آنتی ویروس آنقدر زیاد است که می خواهند 2 آنتی ویروس بر روی یک رایانه یا موبایل نصب کنند و البته برخی از روی ناآگاهی اقدام به نصب 2 آنتی ویروس بر روی یک سیستم می کنند .
باید گفت بر روی هر سیستم و موبایل فقط و فقط یک آنتی ویروس باید نصب شود .
البته عمومآ هنگام نصب یک آنتی ویروس معتبر اگر شما یک آنتی ویروس معتبر دیگر داشته باشید به کاربر پیغام اخطاری ( خطا ) نشان داده می شود و از ادامه روند نصب جلوگیری می شود .
ولی در صورتی که رایانه شما دچار مشکل باشد و یا بجای نصب آنتی ویروس معتبر از نسخه های جعلی استفاده نمائید با مشکل عدم نمایش اخطار مواجه می شوید .
باید توجه داشته باشید پیش از نصب آنتی ویروس حتمآ باید هر نرم افزار امنیتی که بر روی سیستم دارید از نصب خارج کنید تا روند نصب با سلامت بیشتری طی شود و در نهایت آنتی ویروس بتواند با اطمینان بیشتری به وظیفه خود عمل کند .
البته به تازگی یک محصول آنتی ویروسی ارائه شده است که به صورت معتبر قابل نصب بر روی رایانه ای که یک آنتی ویروس معتبر دیگر دارد می باشد .
پاسخهای داده شده به این سوالات از روی تعصب و یا حمایت از شرکت خاصی نمی باشد .
منابع مورد اعتماد پاسخها در خبرهای قبلی دیسنا آورده شده است که خوانندگان همیشگی وب سایت دیسنا حتمآ آنها را ملاحظه نموده اند و افرادی که به تازگی خواننده وب سایت دیسنا شده اند باید قدم رنجه کرده و برای مشاهده منابع و عکسها به خبرهای قبلی دیسنا مراجعه کنند .
خوانندگان گرامی وب سایت دیسنا لطفآ سوالات خود را از طریق بخش نظرات برای ما ارسال نمایید تا در یاداشتهای بعدی و یا هنگام بروزرسانی همین یادداشت به آنها پاسخ دهیم .
اخبار مرتبط :
بهترین آنتی ویروس ها ( بخش اول )
سیمانتک - سایمنتک - ترندمیکرو - تراندمیکرو - کسپرسکی - کاسپرسکی - نورتون - نود32 - ناد32 - آویرا - بیت دفندر - AVG - Avira - Bitdefender - kaspersky avast آوست
آنتی ویروس ارزان - ارزان ترین آنتی ویروس - ارزانترین ضد ویروس - بهترین آنتی ویروس - ویروس یابی ارزان - آنتی ویروس رایگان - Free antivirus -
آخرین ویرایش : 6 اردیبهشت 1391
کدام آنتی ویروسها در ایران پشتیبانی دارند ؟
تمام شرکتهایی که محصولاتشان در ایران قابل استفاده می باشد به کاربران ایرانی نیز خدمات پشتیبانی البته با کیفیتهای مختلف ارائه می دهند .
این موضوع ربطی به اینکه آن شرکت در ایران نماینده فروش دارد و یا نداشته باشد ، ندارد .
اگر منظور فروش و پشتیبانی در ایران است باید گفت اگر آن محصول در ایران توزیع کننده معتبر داشته باشد آن شرکت نیز بر روی مسائل کوچک می تواند خدمات پشتیبانی ارائه دهد .
درباره آنتی ویروس به طور کلی در صورت بروز مشکلات و یا اشکالات نرم افزاری ، شرکتهای فروشنده و گارانتی کننده کار خاصی نمی توانند انجام دهند و نهایتآ فقط موضوع را با گزارشات خاصی به اطلاع شرکت تولیدکننده محصول می رسانند .
وظیفه اصلی شرکتهای نماینده و فروشنده ، ارائه لایسنس و محصول معتبر به خریداران می باشد و البته حفظ لایسنس و جلوگیری از سرقت آن .
- آیا فقط باید محصول آنتی ویروس شرکتی را خریداری کنم که نام نماینده ایران دارد ؟
می توان گفت اولین تبلیغی که شرکتهای فروشنده آنتی ویروس دارند این است که نام آنها در فلان وب سایت درج شده است .
البته درج بودن نام شرکت در یک وب سایت می تواند در ظاهر تضمین بیشتری به خریدار بدهد که محصولات ارائه شده توسط آن شرکت معتبر بوده و آن شرکت توانایی انجام تعهدات در قبال مشتریان را دارند .
در نهایت باید گفت درج نام نماینده ایران تضمینی در کیفیت محصول و خدمات پشتیبانی ندارد و فقط جهت حمایت از نماینده و فروش بیشتر می باشد .
متاسفانه باید گفت در چندین مورد نمایندگانی که نامشان در وب سایت شرکتهای تولیدکننده درج شده ، اقدام به توزیع بسته های خالی و یا محصولات جعلی نمودند که باعث سلب اعتماد کاربران به این دسته از شرکتها شده است .
این اتفاق توسط فروشنده کسپرسکی افتاد و در نهایت امروز فروشندگان کسپرسکی کارت لایسنس را بر روی یا پشت بسته ضمیمه می کنند تا قابل مشاهده برای خریدار باشد .
همچنین برخی شرکتها به طور کلی نام نماینده در وب سایت خود درج نمی کنند . نمونه : بولگارد ، وب روت و ای اسکن .
- آیا سیستم عامل اپل مکینتاش نیاز به آنتی ویروس دارد ؟
بله - رایانه های اپل مکینتاش نیز مانند رایانه های ویندوزی به ویروس آلوده می شوند .
متاسفانه هنوز هستند برخی فروشندگان کامپیوترها و گوشی های اپل مکینتاش و یا استفاده کنندگان از محصولات شرکت اپل که به لزوم استفاده از آنتی ویروس بر روی تجهیزات اپل پی نبورده اند .
- من یک گوشی اندرویدی دارم ، آیا به آنتی ویروس نیاز دارد ؟
بله - امروزه همه سیستم عاملهای موبایل بجزء گوشی های جاوا جهت حفاظت در برابر حملات ویروسها به آنتی ویروس نیاز دارند .
مخصوصآ درباره گوشی ها و تبلتهای اندرویدی باید گفت از آنجا که رشد استفاده از تجهیزات اندرویدی بسیار سریع بوده توجه ویروس نویسان و هکرها به این سیستم عامل خاص بوده است .
خوشبختانه امروزه نرم افزارهای آنتی ویروس نه تنها کاربر را در برابر حملات ویروسها محافظت می کنند ، بلکه ویژگی های دیگری مانند رهگیری موبایل ، پشتیبان گیری از اطلاعات تماسها ، قفل گذاری از راه دور و کنترل موبایل از راه دور در اختیار کاربران قرار می دهند .
( جهت مشاهده مشخصات کامل محصولات موبایل سکیوریتی به وب سایتهای شرکتهای تولیدکننده مراجعه کنید . )
- آیا گوشی های موبایل سیمبین و بلک بری هم نیاز به آنتی ویروس دارند ؟
بله - امروزه همه سیستم عاملهای موبایل بجزء گوشی هایی که فقط جاوا می باشند جهت حفاظت در برابر ویروسها به آنتی ویروس نیاز دارند .
- چه سیستم عاملهایی نیاز به آنتی ویروس دارند ؟
امروزه به جرآت می توان گفت همه سیستم عاملها مورد هجوم ویروسها و هکرها هستند و نیاز به یک نرم افزار امنیتی ( آنتی ویروس ) جهت حفاظت از خود دارند .
- آیا سیستم عاملی وجود دارد که به ویروس آلوده نشود ؟
خیر - البته اگر برای سیستم عاملی آنتی ویروس وجود نداشته باشد ، به احتمال 99% هنوز آن سیستم عامل مورد هجوم ویروسها نبوده است .
- آیا از روی نتایج وب سایتهای مقایسه ای می توان آنتی ویروس خوبی انتخاب و خریداری نمود ؟
خیر - متاسفانه در 80% موارد نتایج وب سایتهای مقایسه ای مبهم بوده و قابل اعتماد نمی باشند .
همچنین بسیاری از موارد امنیتی توسط این وب سایتها مورد بررسی قرار نمی گیرد و یا نوع تست آنها دارای اشکال می باشد .
برای نمونه یکی از این وب سایتها یک رایانه را به ویروس آلوده می کند و سپس اقدام به نصب و آپدیت و ویروس یابی می کند .
در صورتی که این کار به طور کلی از پایه دچار اشکالات اساسی می باشد و آنتی ویروس حتمآ باید بر روی یک زیر ساخت پاک نصب شود .
شاید به همین دلیل است که همه شرکتهای تولیدکننده رایانه و نوت بوک حداقل با یکی از تولیدکنندگان آنتی ویروس قراردادهای همکاری داشته و یکی از محصولات آنها را به صورت آزمایشی ( تریال ) و پیش نصب ، بر روی رایانه نصب کرده و سورس فایل آن را بر روی CD های تجهیزات خود ارائه می دهند .
- نتایج کدام وب سایتهای مقایسه ای معتبر می باشد ؟
متاسفانه در 80% موارد نتایج وب سایتهای مقایسه ای مبهم بوده و قابل اعتماد نمی باشند .
- آیا اینکه فقط برای خرید آنتی ویروس هزینه پرداخت کنیم نشان دهنده معتبر بودن و اصل بودن آن آنتی ویروس می باشد ؟
خیر - متاسفانه همانطور که در پاسخ به یکی از سوالات بالا اشاره شد مواردی یافت شده که حتی فروشنده ای که نامش در وب سایت یک تولیدکننده آنتی ویروس بوده اقدام به توزیع لایسنسهای جعلی نموده است و یا بسته های فروخته شده توسط آن نماینده خالی و فاقد لایسنس بوده است.
همچنین برخی شرکتها لایسنسها را به صورت دوره ای به چند کاربر می فروشند که شرکتهایی که لایسنسهای آنها هر از چند گاهی بلاک می شود از آن جمله هستند . ( کلاهبرداری ) .
همچنین برخی افراد و شرکتها تلاش دارند تا محصولات ضد ویروس با پایین ترین قیمت از وب سایتهای اینترنتی و منابع غیر معتبر ( توزیع کنندگان غیر رسمی و غیر معتبر در خارج از ایران ) خریداری کنند که مشتریان این شرکتها نیز همواره دچار مشکل می شوند .
باید پذیرفت متاسفانه یافتن محصول و فروشنده معتبر کمی با دشواری همراه است .
- آیا فقط خرید و نصب آنتی ویروس مهم است و یا باید کارهای دیگری نیز قبل و پس از نصب آنتی ویروس انجام شود ؟
خیر - در بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش مواردی که کاربر باید پیش از نصب آنتی ویروس رعایت نماید به تفصیل بیان شده است .
همچنین باید گفت الارقم نصب آنتی ویروس ، کاربر باید هوشیار باشد.
برای مثال به وب سایتهایی که مشکوک و مشخص به آلودگی می باشند وارد نشوید ، ایمیلهایی که فرستنده نامشخص دارند را باز نکند و یا موارد مشکوک را پیش از مطالعه و یا اجرا کردن به یکی از شرکتهای امنیتی معتبر اطلاع دهید .
همچنین برخی کاربران بعد از نصب آنتی ویروس معتبر با مشکلاتی مواجه می شوند که نشان دهنده عدم کارائی مناسب آنتی ویروس است .
تجربه نشان داده است حدود 50 % این مشکلات به دلیل رعایت نکردن موارد پیش از نصب آنتی ویروس و آلوده بودن رایانه یا موبایل به ویروس پیش از نصب آنتی ویروس است .
- آیا آپدیت آفلاین قابل اعتماد و انجام است و در مورد همه محصولات ضد ویروس قابل انجام می باشد ؟
باید گفت آپدیت آفلاین فقط در مواردی که توسط همان کمپانی گفته شده باشد قابل انجام و معتبر می باشد ، پس باید در وب سایت همان شرکت تولیدکننده موضوع به طور واضح و مشخص با ذکر مدل و نام محصول ذکر شده باشد .
همچنین کاربر در نهایت باید برای ثبت و رجیستر محصول و همچنین دریافت بروزرسانی و آپدیت نهایی و استفاده از شبکه ابری ، به شبکه اینترنت ( Internet ) دسترسی داشته باشد .
در بسیاری از موارد آپدیت به صورت کاملا آنلاین از همان ابتدا به کاربران پیشنهاد می شود تا از صحت و سلامت آپدیت و بروزرسانی اطمینان حاصل شود .
- فایل نصب آنتی ویروس از کجا بدست بیاورم تا هم سالم و مورد اعتماد باشد و هم اینکه اصلی باشد ؟
متاسفانه امروزه اینترنت و بسیاری از CD ها و DVD ها حاوی سورس فایلهای جعلی و غیر معتبر می باشند و این موضوع کاربران را با مشکلات جدی روبرو نموده است .
برای مثال در یکی از موارد شخصی از شرکت مک آفی در دادگاه های آمریکا شکایت کرد . این شخص بعد از نصب آنتی ویروس به ظاهر مک آفی دچار مشکلات بسیاری شده بود .
بعد از بررسی ها مشخص شد که آن شخص از یک وب سایت غیر معتبر اقدام به دانلود نسخه جعلی آنتی ویروس با شکل و شمایل مک آفی نموده و مقصر خود آن شخص بوده که برای نصب آنتی ویروس از نسخه غیر معتبر و جعلی استفاده کرده است .
امروزه آنتی ویروسهای جعلی ( نرم افزارهای جعلی ) بسیاری با شکل و شمایل آنتی ویروسهای معتبر وجود دارند که روزانه هزاران کاربر نا آگاه آنها را نصب کرده وبا مشکلات جدی مواجه و رایانه و موبایل آنها به انواع محتلفی از ویروسها و تروجانها آلوده می شود .
در مورد آنتی ویروسهای رایگان نیز متاسفانه به همین شکل است و بسیاری از کاربران به اشتباه نسخه های غیر اصلی و جعلی به جای نسخه های اصلی و معتبر نصب می کنند و به دلیل ناآگاهی ، کامپیوتر و یا موبایلشان ( اطلاعاتشان ) را دچار مشکلات جدی می کنند .
مشکل دیگری که وجود دارد این است که کاربران اقدام به نصب نسخه های جعلی می کنند و در باره بد و یا خوب بودن محصولات یک شرکت تصمیم گیری می کنند .
مثال :
- آنتی ویروسهای شرکت Symantec سنگین هستند و قادر به شناسایی ویروسها نیستند .
100% افرادی که این حرف را می زنند اصلا تاکنون از نسخه های معتبر و اصلی محصولات نورتون Symantec و یا نسخه های تحت شبکه این شرکت استفاده نکرده و با نصب نسخه های جعلی و کرک شده انتظار دارند تا کارایی محصولات این شرکت را محک بزنند .که خوب نتیجه مشخص است.
پیشنهاد می کنیم جهت دسترسی و دانلود نسخه های اصلی و معتبر فایلهای نصب به بخش دانلود وب سایت شرکت دورانتاش به نشانی www.DDN.ir و یا www.Durantash.com مراجعه نمائید .
- آیا اطلاعات ارائه شده توسط خود و یا نمایندگان شرکتهای عرضه کننده آنتی ویروس قابل اعتماد است ؟
پاسخ به این سوال باعث مشخص شدن بسیاری از مسائل می شود .
این موضوع تا حد بسیاری به اعتبار شرکت و مدیریت آن مربوط می شود .
در این میان به آمار شرکتهایی که به صورت سهامی عام می باشند بیشتر می توان اعتماد نمود تا شرکتهایی که به صورت خصوصی ( سهامی خاص ) مدیریت می شوند .
ولی هستند شرکتهای خصوصی که به جای اینکه آمار و اطلاعات اشتباهی ارائه دهند ، به طور کل اطلاعاتی منتشر نمی کنند و خوب این قابل قبول تر است تا اینکه اطلاعات دروغ و غلط به کاربران ارائه شود .
نمایندگان نیز همینطور هستند .
مثال 1 :
در سال 2009 مدیریت توزیع محصولات کسپرسکی در منطقه خاورمیانه تغییر کرد و شرکت پاکستانی تریلیوم اجازه فروش محصولات کسپرسکی در ایران را دریافت کرد .
شرکت دورانتاش نماینده شرکت تریلیوم در ایران آغاز به تبلیغات و فروش محصولات کسپرسکی از این توزیع کننده نمود .
در همان زمان وب سایت ایتنا با همکاری برخی از همکاران کسپرسکی در ایران ، موسسه دیده بان آی تی ( دفتر جعلی روابط عمومی کسپرسکی ) و شرکت اماراتی کامگارد خبری را به صورت تحلیل و گزارش منتشر نمودند .
در این گزارش آمده بود که لایسنسهای کسپرسکی صادر شده در پاکستان جعلی بوده و یا قابل استفاده در ایران نیستند .
خوب به نظر شما به همچین افراد و شرکتهایی با وجود نمایندگانی با این سابقه درخشان می توان اعتماد نمود ؟
خبرهای ایتنا در دیسنا
مثال 2 :
می توان گفت بیش از 80% فروش کسپرسکی در ایران بوده و به وسیله همین تبلیغات مسموم می باشد .
این شرکت حتی وب سایت دیگر مناطق خود را به دلیل سیاست هایش در ایران دست کاری می کند .
شرکت کامگارد برای مدت 3 سال متوالی پر فروش ترین توزیع کننده کسپرسکی شده است و این موضوع بیشتر ثابت می کند که این شرکت فروش خاصی در دیگر مناطق ندارد ، مخصوصآ با این سابقه درخشان در ارائه پشتیبانی و بلاک نمودند لایسنسها .
در سالهای 2010 و 2011 شرکت کسپرسکی بسیاری از همکاران تجاری و نمایندگان خود را از دست داد .
ولی جالب اینکه در همین سالها کسپرسکی با ارائه اطلاعات خلاف واقع هر سال رتبه خود را در گزارشات موسساتی مانند گارتنر افزایش داده است .
متاسفانه بسیاری از کاربران فقط به شکل درج شده در خبرها و گزارشات امثال موسسات گارتنر توجه دارند و به جملاتی که در متن گزارشات نوشته می شود توجه ندارند .
متنی با این مضمون :
مسئولیت صحت اطلاعات دریافت شده از شرکتهای خصوصی ( سهامی خاص ) با خود این شرکتها می باشد و گارتنر مسئولیتی در قبال ارائه اطلاعات اشتباه توسط این شرکتها ندارد .
همچنین اگر نام شرکتی در لیست و یا نمودار نیست دلیلش عدم ارائه اطلاعات توسط آن شرکت بوده است .
خوب حتمآ می گوئید همین که گزارش براساس آمار این شرکتها منتشر می شود نشانه تائید آمارها است . باید گفت کارشناسان موسساتی مانند گاتنر شاید فکر نمی کنند که روسها آدمهایی اینگونه باشند و به نوشتن همان جمله بسنده می کنند .
- آیا می توان بر روی یک کامپیوتر 2 ضد ویروس نصب نمود ؟
علاقه برخی از کاربران به آنتی ویروس آنقدر زیاد است که می خواهند 2 آنتی ویروس بر روی یک رایانه یا موبایل نصب کنند و البته برخی از روی ناآگاهی اقدام به نصب 2 آنتی ویروس بر روی یک سیستم می کنند .
باید گفت بر روی هر سیستم و موبایل فقط و فقط یک آنتی ویروس باید نصب شود .
البته عمومآ هنگام نصب یک آنتی ویروس معتبر اگر شما یک آنتی ویروس معتبر دیگر داشته باشید به کاربر پیغام اخطاری ( خطا ) نشان داده می شود و از ادامه روند نصب جلوگیری می شود .
ولی در صورتی که رایانه شما دچار مشکل باشد و یا بجای نصب آنتی ویروس معتبر از نسخه های جعلی استفاده نمائید با مشکل عدم نمایش اخطار مواجه می شوید .
باید توجه داشته باشید پیش از نصب آنتی ویروس حتمآ باید هر نرم افزار امنیتی که بر روی سیستم دارید از نصب خارج کنید تا روند نصب با سلامت بیشتری طی شود و در نهایت آنتی ویروس بتواند با اطمینان بیشتری به وظیفه خود عمل کند .
البته به تازگی یک محصول آنتی ویروسی ارائه شده است که به صورت معتبر قابل نصب بر روی رایانه ای که یک آنتی ویروس معتبر دیگر دارد می باشد .
پاسخهای داده شده به این سوالات از روی تعصب و یا حمایت از شرکت خاصی نمی باشد .
منابع مورد اعتماد پاسخها در خبرهای قبلی دیسنا آورده شده است که خوانندگان همیشگی وب سایت دیسنا حتمآ آنها را ملاحظه نموده اند و افرادی که به تازگی خواننده وب سایت دیسنا شده اند باید قدم رنجه کرده و برای مشاهده منابع و عکسها به خبرهای قبلی دیسنا مراجعه کنند .
خوانندگان گرامی وب سایت دیسنا لطفآ سوالات خود را از طریق بخش نظرات برای ما ارسال نمایید تا در یاداشتهای بعدی و یا هنگام بروزرسانی همین یادداشت به آنها پاسخ دهیم .
اخبار مرتبط :
بهترین آنتی ویروس ها ( بخش اول )
سیمانتک - سایمنتک - ترندمیکرو - تراندمیکرو - کسپرسکی - کاسپرسکی - نورتون - نود32 - ناد32 - آویرا - بیت دفندر - AVG - Avira - Bitdefender - kaspersky avast آوست
آنتی ویروس ارزان - ارزان ترین آنتی ویروس - ارزانترین ضد ویروس - بهترین آنتی ویروس - ویروس یابی ارزان - آنتی ویروس رایگان - Free antivirus -
- ۹۱/۰۲/۰۷