خبر فوری : نقص جدی در ابزار پاکسازی کسپرسکی
جمعه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۱، ۰۲:۲۵ ق.ظ
دیسنا - خبرگزاری امنیت فناوری اطلاعات
البته شرکت کسپرسکی مانند همیشه سعی نمود با انتشار خبرهای مختلف و البته با نامهای مختلف از این فرصت به خوبی بهره برداری تبلیغاتی کند .
کسپرسکی در این راه از دیگر شرکت روسی تولیدکننده آنتی ویروس با نام دکتر وب ( Dr.Web ) نیز به خوبی کمک گرفت .
شرکتی که خبر انتشار این ویروس به نام آنها منتشر شد ولی جالب است در همه خبرها نام کسپرسکی نیز آمده است .
این موضوع کمی مشکوک است زیرا نشان می دهد شرکت دکتر وب در این راه سعی نموده برای شرکت کسپرسکی که آن هم روسی است تبلیغات کند .
ولی امروز خبری منتشر شد که نشان داد کسپرسکی هنوز مانند گذشته نسبت به کیفیت و کارکرد محصولی که در اختیار کاربران قرار می دهد ، هیچگونه احساس مسئولیتی ندارد .
گزارشات نشان می دهد ابزار پاکسازی کسپرسکی که برای پاکسازی رایانه های اپل مکینتاش از ویروس FlashBack ارائه شده ، دارای باگ و نقص جدی بوده و کاربرانی که از این ابزار برای شناسایی و احیانآ پاکسازی رایانه خود استفاده کرده اند دیگر موفق نشده اند به کامپیوتر خود وارد شوند .
همچنین برخی کاربران استفاده کننده از این ابزار که با گرفتاری و دردسرهای بسیار ، موفق به ورود به سیستم خود شده اند ، نتوانسته اند از بسیاری بخشهای سیستم عامل خود استفاده کرده و بسیاری از بخشهای آن برایشان قابل مشاهده نبوده است .
این اولین بار نیست که شرکت کسپرسکی به قول معروف دست گل به آب می دهد و کاربران استفاده کننده از محصولات و سرویسهایش را با مشکلات جدی مواجه می کند .
چند نمونه از دست گلهای کسپرسکی :
- اعلام سرقت سورس کدهای آنتی ویروسهای این شرکت بعد از 3 سال و ارائه اطلاعات غلط به کاربران و همکاران .
- پنهان کاری در زمینه ارائه نرم افزارهای مخرب از طریق وب سایت کسپرسکی به مدت 6 ساعت .
- ارائه نرم افزارهای آنتی ویروس خانگی و شرکتی دارای نقصهای جدی امنیتی و فنی و فاجعه بارتر از آن عدم تلاش در جهت رفع نقایص حتی بعد از گذشت 1 سال .
- عدم ارائه خدمات پشتیبانی و عدم پاسخگویی به کاربرانی که با مشکلات مختلف این شرکت مواجه بوده اند .
- بلاک کردن اشتباهی هزاران لایسنس آنتی ویروسهای خانگی و عدم پذیرش موضوع و جبران آن از طرف کسپرسکی .
( به دلیل اینکه بخش قابل ملاحظه فروش کسپرسکی در ایران بوده ، متاسفانه بیشتر قربانیان کاربران ایرانی بوده اند . )
در آن زمان بخش قابل ملاحظه لایسنسهای کسپرسکی که توسط 2 توزیع کننده : الحسانی و گلدن سیستم توزیع می شد دچار مشکل شده و این شرکتها هیچ پاسخی به کاربران خود ندادند.
جالب اینکه این شرکتها خود را بسیار معتبر می دانند ، فقط به این دلیل که نامشان در وب سایت کسپرسکی می باشد .
- همکاری شرکت روسی کسپرسکی با برخی نمایندگانش ( در ایران و امارات ) در جهت کلاهبرداری از کاربران و بهانه سازی برای عدم تعویض لایسنسهای به اشتباه بلاک و مسدود شده .
- ارائه اطلاعات غلط و اغرار آمیز درباره میزان فروش ، تعداد کارمندان و همچنین تعداد مشتریان و کاربران ، حتی به موسساتی مانند گارتنر و IDC .
کسپرسکی در خوشبینانه ترین حالت 15 تا 20 میلیون کاربر دارد ، ولی همواره ادعای 250 تا 300 میلیون کاربر را داشته است .
( طبق پیش بینی ها تا سال 2014 تعداد کاربران کسپرسکی از تعداد کل انسانهای روی این کره خاکی نیز بیشتر می شود . )
آیا کسپرسکی واقعآ 300 میلیون کاربر دارد ؟؟؟؟
- سوء استفاده و درج نام شرکتهایی که اصلا با این شرکت همکاری نداشته اند .
برای نمونه شرکت سیسکو هیچگونه همکاری با کسپرسکی ندارد ، ولی نام و لوگوی این شرکت به عنوان همکار در وب سایت کسپرسکی درج شده است .
( شرکتهای Symantec , Trend Micro , McAfee و Webroot از همکاران شرکت Cisco می باشند. )
- درج نام شرکتهایی که زمانی نماینده کسپرسکی بوده اند ولی بعد از قطع ارتباط این شرکتها با کسپرسکی ، چندین ماه طول کشید تا نامشان از وب سایت نمایندگان کسپرسکی حذف شود .
بعد از قطع ارتباط نمایندگان کسپرسکی بود که این شرکت سیاست خود در خاورمیانه را تغییر داد و حتی نام شرکتهای کوچک را که خرده فروش این شرکت بودند درج نمود .
نمونه :
نمایندگان سابق کسپرسکی در مالزی ، هند ، پاکستان ، انگلستان و غیره با اینکه با این شرکت قطع ارتباط نموده بودند ولی تا هفته ها نامشان در وب سایت کسپرسکی باقی ماند تا کاربران و دیگر همکاران این شرکت پی به قطع ارتباط این شرکتها نبرند .
- ارائه آپدیت اشتباه بر روی آنتی ویروس نسخه های تحت شبکه ( Enterprise ) و البته فاجعه بارتر از آن ، رفع مشکل بعد از 3 روز .
( کسپرسکی تاکنون بر روی نسخه های آنتی ویروس خانگی نیز بارها آپدیت اشتباه ارائه داده و کاربران شانس آورده اند که اشتباهات این شرکت بخش عمده نرم افزار و سیستم عامل را با مشکل مواجه نکرده است .)
- یکی از فعالیتهای تبلیغاتی بسیار جالب توجه فروشندگان کسپرسکی حمایت از آنتی ویروسهای جعلی و یا ضعیف می باشد .
این شرکتها با این کار کاربران را به سمت محصولات ضعیف سوق می دهند تا در نهایت کاربر ناراضی برای سالهای بعد و با توجه به سابقه تبلیغات کسپرسکی در ایران ، محصولات این شرکت روسی را خریداری نماید .
درج خبر آنتی ویروس ایرانی شید که مدعی است از 2 موتور نود32 و آویرا بهره می برد از آن جمله است .
جالب است بدانید 2 شرکت نود32 و آویرا این آنتی ویروس را تائید نکرده و حتی وب سایت ارائه دهنده این نرم افزار را فیلتر نمودند و آن را نرم افزار جعلی می دانند .
( منابع از شرکتهای ESET و Avira بوده و دیسنا آنها را تائید و یا رد نمی کند . )
پوشش اخبار آنتی ویروس مهران رایانه ( ایمن ) نیز با همین مضموم می باشد .
- بزرگنمایی درباره شرکت کسپرسکی و محصولاتش :
دفاتر کسپرسکی و نمایندگانش همواره سعی نموده اند تا آنجا که می توانند درباره این شرکت و محصولاتش بزرگنمایی کرده و طوری وانمود کنند که کاربر انگار دارد آنتی ویروس خارق العاده ای را خریداری می کند و یا این شرکت بزرگترین شرکت امنیتی حال حاضر دنیاست ، در حالی که ....
متاسفانه باید گفت کاربرانی که دانش و اطلاعات کافی در زمینه امنیت ندارند به سادگی فریب این تبلیغات را می خورند .
و مشکلات بسیار دیگری که این شرکت روسی و فروشندگانش برای کاربران عمومآ ایرانی ایجاد کرده و این شرکت همواره سعی نموده بر این مشکلات سرپوش گذاشته و حتی در این راه برخی نمایندگانش را نیز تهدید کند . ( نمایندگانی که عمومآ دیگر با این شرکت همکاری ندارند . )
حال با این همه سابقه درخشان حتمآ می گوئید اگر کاربری هم از سرویسها و محصولات کسپرسکی استفاده میکند و به مشکل بر خورده ، حقش است .
خوب کمی بی انصافیست ، زیرا بسیاری از کاربرانی که دیروز و یا همین امروز در حال استفاده از محصولات این شرکت هستند فقط فریب تبلیغات این شرکت روسی و خوش زبانی نمایندگانش را خورده اند .
ولی در بازار بین المللی :
خوشبختانه شواهد نشان می دهد الارقم تبلیغات وسیعی که کسپرسکی بر روی انتشار این ویروس و ابزار پاکسازی آن انجام داد ، تعداد بسیار کمی از کاربران رایانه های اپل مکینتاش از آن استفاده کرده اند .
این موضوع به خوبی نشان می دهد بسیاری از کاربران مخصوصآ کاربران اپل که عمومآ نیز در کشورهای پیشرفته می باشند ، الارقم آگاهی کمی که شاید درباره امنیت رایانه های اپل داشته باشند ، به این شرکت روسی و محصولاتش اعتماد ندارند که البته با توجه به موارد ذکر شده در بالا این موضوع به جا و درست می باشد .
( قابل توجه مشتریان ایرانی کسپرسکی )
بد نیست بدانید شرکتهای ترندمیکرو ، سایمنتک ، مک آفی و سوفوس از جمله ارائه دهندگان راهکارهای امنیتی برای رایانه ها و سیستمهای اپل مکینتاش می باشند .
البته شرکتهای دیگر آنتی ویروس نیز سعی نموده اند با ارائه آنتی ویروس برای اپل مکینتاش ، سهمی را در بازار داشته باشند .
توجه :
ابزارهای پاکسازی در 90% موارد توسط افرادی مورد استفاده قرار می گیرند که اطلاعات درستی از امنیت رایانه نداشته و بر روی رایانه خود از همان ابتدا از نسخه های معتبر و اصلی محصولات ضد ویروس و یا محصولات با کیفیت استفاده نمی کنند و فکر می کنند با استفاده از این ابزارها مشکلاتشان حل می شود .
کاربرانی که بر روی رایانه و موبایل خود از نسخه های اصلی محصولات آنتی ویروس معتبر استفاده می کنند عمومآ به این ابزارها نیازی پیدا ندارند .
9% دیگر تعمیرکاران رایانه می باشند که برای پاکسازی و تعمیر رایانه کاربران از این ابزارها بهره می برند .
1% هم کاربران در موارد بسیار خاص از ابزارهای ویروس یابی بهره می برند . ( آنتی ویروس آنها ویروسی را دیر تشخیص دهد . )
سیمانتک - سایمنتک - سمانتک - ترندمیکرو - تراندمیکرو - کسپرسکی - کاسپرسکی - مقایسه آنتی ویروسها کسپراسکی - نورتون - نود32 - ناد32 - آویرا - بیت دفندر - AVG - Avira - Bitdefender - kaspersky avast آوست کاسپراسکی
- ۹۱/۰۱/۲۵